旭佳教育招生網

五年高考三年模擬人教版高中英語答案

2024-06-18 06:29:21


《五年高考三年模擬》是一本十分有名的高考教輔書,可以說是高考復習人手一本的寶典,基本每個高考生都會用到這本書。那么《五年高考三年模擬》人教版高中英語答案在哪呢?下面小編為大家分享五年高考三年模擬人教版高中英語答案,希望對你有用,僅供參考!442

五年高考三年模擬人教版高中英語答案

比較好部分 聽力(共兩節,滿分30分)略

第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分40分)

比較好節(共15小題;每小題2分,滿分30分)

閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出***選項。

A

Hundreds of spectators cheered them on at the North American Wife Carrying Championship. The annual event, in its 15th year, was held at the base of a grassy ski mountain at the Sunday River Resort in Maine.

“The people in Finland put together this event because they felt there should be at least one news story in the year that makes people laugh,” said competitor John Lund, who spent four years in Finland, the birthplace of wife carrying as a modern sport.

The competition began there in the 1990s and was inspired loosely by the legend of a 19th-century outlaw who tested the mettle (毅力) of his gang of robbers by having them run an obstacle course with a woman on their backs.

The sport has since gained enthusiasts around the world. The event on Saturday in Maine was one of several officially qualifying competitions for international championships in Finland, with the others held in Australia, Sweden and Estonia.

Nearly every team employed the “Estonian carry”, in which the woman hangs the head down with her legs hooked around the man’s neck and her arms around his waist, which frees his hands. Despite the competition’s name, the couple does not need to be married.

The winners on Saturday were Jesse Wall, a gym owner, and his friend Christina Arsenault. Under the rules of the game, they won Arsenault’s weight in beer and five times the numerical value of her weight in cash. Asked what he planned to do with the 10 cases of beer, Wall looked around and said, “Share them with everyone here. ”

21.What does the writer want to tell us?

A. The wife carrying sport was originally held in Australia.

B. The annual event in Maine has been around for 15 years.

C. People had to use the “Estonian carry” in the championship.

D. People had to get married to take part in the championship.

22.Why did the Finnish invent the event?

A. To make an amusing news story.

B. To attract more travelers to Finland.

C. To test people’s courage and patience.

D. To make people join in outdoor activities.

五年高考三年模擬人教版高中英語答案

23.Which of the following countries is the officially qualifying competition not held in?

A. Finland.B. Australia.C. Sweden.D. Spain.

B

Cold, snowy weather has arrived in many places. That means young people are enjoying building snowmen, going snowboarding and having snowball fights.

But in one small American city, children can’t play with snow to the fullest. The town of Severance, north of Denver, gets about 100 centimeters of snowfall a year. For almost 100 years, city rules have said it is forbidden to throw or shoot stones or missiles at people, animals, buildings, trees or vehicles. Snowballs were considered to be part of the town’s definition (定義) of “missiles”.

Kyle Rietkerk works for the town of Severance. He said children cannot believe it and that town leaders have for years told the children, “ You have the power. You can change the law. ” But no one has tried—until now. Nine-year-old Dane Best lives in Severance with his parents and little brother. He has made it his goal to get the snowball fight ban overturned(推翻). Dane said he believes the law is “outdated”. “I want to be able to throw a snowball without getting in trouble, and I really expect to hit my brother with a snowball,” he said.

Dane’s mother, Brooke Best, told a newspaper that her son found out it was illegal to throw snowballs within town limits about a month and a half ago. Since then, he has been talking about how to change that. Dane wrote letters with his classmates in support of overturning the ban. And on Monday, he spoke about the problem at a Severance town meeting. Leaders listened as Dane presented his arguments and all voted for him. Then, Dane threw the first legal snowball in the parking lot of the Town Hall.

Dane said, “My parents and I have researched other Severance rules, including one that defines pets only as cats and dogs. And I have a guinea pig, which appears to be illegal in Severance, too. But I believe that will be different soon.”

24.What did the Severance rules say?

A. Children’s snow games are banned.

B. Snowball fights are against the law.

五年高考三年模擬人教版高中英語答案

C. People making snowmen will be punished.

D. Throwing things are considered dangerous.

25.What does the author indicate in paragraph 3?

A. Town leaders are willing to change the ban.

B. Dane overturns the ban for his little brother.

C. Dane once was punished for throwing snowballs.

D. Many children tried to change the ban but failed.

26.What might Dane do in the future?

A. Having a cat or dog as his pet.

B. Taking action to chage the pet rule.

C. Correcting the concept of guinea pigs.

D. Researching Severance rules with his parents.

27.What can be a suitable title for the text?

A. Snow Games Mean a lot to Children

B. Severance Laws Need to Be Overturned

C. Children are Encouraged to Change Town

D. A boy Asks Town to Lift Snowball Fight Ban

C

Almost a third of new cars sold in Norway last year were pure electric, a new world record as the country strives to end sales of fossil-fueled vehicles by 2025. In a bid to cut carbon emissions and air pollution, Norway frees battery-driven cars from most taxes and offers benefits such as free parking and charging points to speed up a shift from diesel (柴油) and petrol engines.

The independent Norwegian Road Federation (NRF) said on Wednesday that electric cars rose to 31.2 percent of all sales last year, from 20.8 percent in 2017 and just 5.5 percent in 2013, while sales of petrol and diesel cars fell sharply.

“It was a small step closer to the 2025 goal,” by which time Norway’s parliament wants all new cars to be emissions-free, Oeyvind Solberg Thorsen, head of the NRF, told a conference. Still, he cautioned that there was a long way to go since two-thirds of almost 148,000 cars sold in 2018 in Norway were powered by fossil fuel or were hybrids, which have both battery power and an internal combustion (燃燒) engine.

The sales figures strengthen Norway’s global lead in electric car sales per city, part of an attempt by Western Europe’s biggest producer of oil and gas to transform to a greener economy. Nissan’s upgraded Leaf electric car was the top-selling ear in Norway last year, while other top-selling cars overall ranged from small BMWs and Volkswagens to full-size sedans and electric sport vehicles by Tesla.

The Institute of Transport Economics (ITE), a consultancy, doubted whether the 2025 goal for emissions-free new cars could be reached. “Strictly speaking, I don’t think it’s possible, primarily because too many people don’t have a private parking space and won’t want to buy a plug-in car if they can’t establish a charging point at home,” ITE economist Lasse Fridstroem said. “We may be able to get to a 75 percent (market share), provided that the tax breaks are maintained,” he added.

28. According to the passage, the 2025 goal in Norway is to ________.

A. abolish all taxes;B. provide free parking;C. advance petrol engines;D. accomplish vehicles’ emissions-free

五年高考三年模擬人教版高中英語答案

29. Which car brand sold best in Norway last year?

A. Nissan.     B. BMW.     C. Volkswagen.     D. Tesla.

30. Which of the following statements will Lasse Fridstroem agree with?

A. It’s likely to get everyone a new car.

B. People need more space to park cars.

C. Electric cars will have a bright future.

D. A charging point is too difficult to be set up.

31. What can be the best title of the passage?

A. Norway is advanced in car industry.

B. Norway is the world leader in electric car sales.

C. Norway is close to realizing the 2025 goal.

D. Norway has been transformed into a green country.

D

The idea of creating self-repairing machines has been a popular nightmare ever since the 1980s.

Reformers are still a long way away from developing robots that can independently repair themselves, but researchers at Carnegie Mellon University say they may be one step closer to creating self-healing machines.

In findings published this week in Nature Materials, researchers claim they have created a self-healing material—made up of liquid metal droplets hung in a soft rubber—that can at the same time repair itself after suffering “extreme mechanical damage”.

Researchers say their material is known as a “stretchable (有彈性的) electronic”, an evolving technology that combines electronic circuits and sensors (傳感器) with actively transformed material.

When damaged, droplets hang in the material break, forming new connections with neighboring droplets and rerouting electrical signals without interruption. To show the material’s effectiveness, researchers powered a clock while at the same time damaging the conductive circuitry (電路) using a sharp object.

What makes their material even more unique, researchers say, is that it is able to conduct electricity, even when stretched, making it ideal for passing on data or keeping power. If perfected, researchers believe stretchable electronics could have numerous applications: A robotic first responder that can enter two-faced environments without being damaged, wearable computers used by athletes or as a structure on Mars, where temperatures and weather unfit for human put technology at risk.

“A robot is very complex and difficult to repair. And the soft robots are particularly affected easily by sharp objects and high pressure,” Vanderborght said. “This research is the first step in introducing self-healing materials in soft robotics, which we think will start a whole new research field of self-healing robotics.”

32. What is the step closer to make machines repair themselves?

A. Having a self-healing material.

B. Developing some magical robots.

C. Building environmental-friendly machines.

D. Publishing a popular idea in Nature Materials.

33. Which of the following is the self-mending material?

A. Soft robots.;B. Conductive circuitry.;C. Metal droplets.;D. Wearable computers.

34. What is special about the self-mending material?

A. The electronics’ activity.;B. The material’s conductivity.

C. The signals’ adaptability.;D. The environment’s suitability.

35. What does Vanderhorght suggest people do about self-healing robotics?

A. Stop using them;B. Take them apart;C. Upgrade them;D. Fight for them.

第二節(共5小題;每小題2分,滿分10分)

根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的***選項。選項中有兩項為多余選項。

Earlier this year I removed all Internet services from my home, which was very upsetting at first, but I have lived that way. __36__

I was not content with the time I was wasting—I felt I could do more purposeful things than spend it on the Internet. If there is something I want to research on the Internet, I write it down and use that list when I have Internet access. __37__ I’ll go to the office, the library, the coffee shop, or some there place with free public Wi-Fi, and work on what I need to do online.

__38__ I log on (登錄) to watch some YouTube videos or laugh at funny pictures, but I go on the Internet with the intention of doing these things. Whenever I’m on the Internet now, I use it in a deliberate way, a way that benefits me and my life, and a way that adds value.

__39__ I could focus on writing without being disturbed. I have more time to read, to write, to think, to exercise and to walk. Because I’m out of the house and there are people around, I meet new people. Additionally, I have more time for friends and I feel less stressed and my thoughts are clearer. My mind is more focused on important things. __40__ Plus, I no longer long for the Internet like I once did.

It will be upsetting at first, but you will live, and your life will be better without it.

A. I don’t have a monthly Internet bill.

B. Now the Internet is a tool I use to improve my life.

C. Now I’m forced to leave the house to get the Internet.

D. This doesn’t mean I think the Internet is bad or wrong.

E. Since I got rid of the Internet at home, I’ve found so many benefits.

F. Here are some of my tips to use the Internet in a more productive way.

G. It ended up being the most productive and wisest decision I’ve ever made.

第三部分 語言知識運用(共兩節,滿分45分)

比較好節 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)

閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個選項中選出可以填入空白處的***選項。

At two, most children are happy to play with stuffed toys. __41__, for Freddie Bawden, life on the farm is not child’s play but a labour of __42__.

Freddie likes nothing more than __43__ on his working suit to join his father James and mother Kayleigh as they __44__ their animals. He helps feed the pigs, sheep and other animals. __45__ his young age, Freddie takes his duties very __46__. He also helps make up their feed and gives the animals water before sweeping up and laying down __47__ hay. Freddie even has two battery-powered __48__ of his own for carrying hay. Mr. Bawden said, “He’s really__49__actually. It’s good for him to __50__ up around animals. It gets him outside a lot and he absolutely loves it really.”

Like most children, of course Freddie goes to __51__ one-and-a-half days a week, but he spends the rest of his time helping his parents, who also __52__ a dog training centre on the farm. The youngster helps to __53__the dogs, as well as feed them and sweep the kennels (狗舍). He also likes to join in the special training sessions,__54__ toys for the dogs to __55__ after. Mr. Bawden said some even __56__ better to Freddie than they did to their adult owners who may “overthink” things.

Mr. Bawden __57__ most two-year-olds are more likely to be found watching TV or playing with __58__. But he said, “If he wants to come with me he can. If he doesn’t, he doesn’t have to. He’s really healthy, fit and h2. He eats well and __59__ well because he’s doing so much. He loves __60__ off, and he loves showing other people his pigs and sheep.”

41.A.Therefore;B. Besides;C. However;D. Instead

42.A.love;B. work;C. adventure;D. imagination

43.A.focusing;B. putting;C. taking;D. holding

44.A.look for;B. go through;C. come across;D. care for

45.A.Owing to;B. Instead of;C. Despite;D. Apart from

46.A.differently;B. jokingly;C. similarly;D. seriously

47.A.fresh;B. strange;C. ordinary;D. local

48.A.bricks;B. tractors;C. engines;D. helicopters

49.A.stubborn;B. grateful;C. helpful;D. mean

50.A.grow;B. stay;C. look;D. wind

51.A.hospital;B. woods;C. nursery;D. parks

52.A.destroy;B. desert;C. sell;D. run

53.A.confuse;B. terrify;C. beat;D. walk

54.A.creating;B. throwing;C. producing;D. finding

55.A.feed;B. chase;C. exchange;D. swallow

56.A.responded;B. returned;C. ignored;D. imitated

57.A.denied;B. permitted;C. admitted ;D. promised

58.A.toys;B. animals;C. vegetables;D. neighbors

59.A.dresses;B. reads;C. plays;D. sleeps

60.A.laying;B. showing;C. paying;D. burning

第二節 語法填空(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)

閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。

Hongyadong, located in Cangbai Road, Yuzhong District, __61__(become) really popular online recently for its combination of sightseeing, relaxation and entertainment. However, there are other places which are of__62__(much) Chongqing style than Hongyadong. Jiaotong Teahouse is just one of them.

Jiaotong Teahouse, originally the canteen of a transport company, was rebuilt__63__the teahouse in later time, so it was__64__(natural) called Jiaotong Teahouse. Now with the long history of 30 __65__(year), it has become the most famous time-honored brand teahouse in Chongqing.

The entrance of the teahouse is ordinary and it is not easy for tourists __66__(find). Through __67__ short corridor (走廊),__68__ you will see are old beams, the grey stone stairs and wood tables. By__69__(chat) with neighbors or friends, a comfortable atmosphere is often created, making it a real__70__ (reflect) of the folk custom here in Chongqing.

第四部分 寫作(共兩節,滿分35分)

比較好節 短文改錯(共10小題;每小題1分,滿分10分)

假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。文***有10處語言錯誤,每句中最多有兩處。每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。

增加:在缺詞處加一個漏詞符號(∧),并在其下面寫出該加的詞。

刪除:把多余的詞用斜線(\)劃掉。

修改:在錯的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。

注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;

2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。

Dear Jenny,

I’m glad that you are so fascinated with Chinese. As a language used by large population in the world, Chinese have become more and more popular with foreigners. To study Chinese, you are advised to learn from elementary Chinese, like Chinese pinyin and character. Believe it or not, its grammar is quite similarly to that of English, so there is no need to worry about them.

However, just like any other languages, Chinese has its special characteristics, such as its tones or each Chinese character with its unique structure, make it harder for foreigners to learn. So they may fall into a difficult situation, feeling discouraged, not knowing how it conveys. As for your penfriend, I feel it a duty to offer my help whenever you met with difficult language points while studying Chinese.

Best regards!

Yours,

Li Hua

第二節 書面表達(滿分25分)

假如你是一班的班長李華。你將代表你們班參加學生會組織的“幫助他人即是幫助自己”的主題演講。請你寫一篇演講稿。內容要包含自己的所見所聞或所做的一件幫助他人的事。

注意:1.詞數100左右;

2.可以適當增加細節,以使行文連貫;

3.開頭已給出,不計入總詞數。

Ladies and gentlemen,

Good afternoon! I am Li Hua from Class One._________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

參考答案與試題解析

比較好部分 略

第二部分 閱讀理解

比較好節

A

【語篇解讀】 本文是一篇***報道。在第十五屆“背老婆錦標賽”中,獲勝者是健身房老板Jesse Wall和他的朋友Christina Arsenauh,他們贏得了與Arsenault體重相當的啤酒和相當于她體重數字五倍的現金。

21.B 細節理解題。根據比較好段第二句“The annual event,in its 15th year, was held at the base of a grassy ski mountain at the Sunday River Resort in Maine”可知,在緬因州星期日河度假勝地的一座長滿草的滑雪山腳下舉辦的是第十五屆比賽。據此可知,當時緬因州這項一年一度的活動已經舉辦了15年,故B項正確。

【干擾項分析】 根據第二段尾句中的“competitor John Lund,who spent four years in Finland, the birthplace of wife carrying as a modern sport”可知,芬蘭是“背老婆錦標賽”的發源地,而不是澳大利亞,故A項錯誤;根據第五段比較好句中的“Nearly every team employed the‘Estonian carry’”可知,幾乎每個團隊都采用“愛沙尼亞背”,但是并非一定要求用這種背法,故C項錯誤;根據第五段尾句“Despite the competition’s name, the couple does not need to be married”可知,參賽者不需要結婚,故D項錯誤。

22.A 細節理解題。根據第二段比較好句中的“The people in Finland put together this event because they felt there should be at least one news story in the year that makes people laugh”可知,芬蘭人組建這次活動是因為他們覺得一年中至少應該有一個讓人發笑的***故事,故A項正確。

23.D 細節理解題。根據第四段第二句“The event on Saturday in Maine was one of several officially qualifying competitions for international championships in Finland, with the others held in Australia,Sweden and Estonia”可知,這項有官方舉辦資格的錦標賽除了在芬蘭舉行,其他地方還有澳大利亞、瑞典和愛沙尼亞,故選D項。

B

【語篇解讀】 本文是一篇記敘文。

文章標題:五年高考三年模擬人教版高中英語答案

本文地址:http://www.www.sz-marathon.com/show-302640.html

本文由合作方發布,不代表旭佳教育招生網立場,轉載聯系作者并注明出處:旭佳教育招生網

免責聲明:本文僅代表文章作者的個人觀點,與本站無關。其原創性、真實性以及文中陳述文字和內容未經本站證實,請讀者僅作參考,并自行核實相關內容。如發現有害或侵權內容,請聯系郵箱:dashenkeji8@163.com,我們將在第 一 時 間進行核實處理。軟文/友鏈/推廣/廣告合作也可以聯系我。
  • 姓名:
  • 專業:
  • 層次:
  • 電話:
  • 微信:
  • 備注:
展開全文

相關推薦

剛剛文章

熱門推薦

久久综合热亚洲热国产,久久精品免费AV,秋霞午夜,亚洲欧美日韩看国产